سوئیچ شبکه, وبلاگ

سوئیچ Stackable چیست؟

سوییچ استک کابل | نت یک

سوئیچ Stackable چیست؟ چرا باید از سوئیچ Stackable استفاده کنیم؟ Switch Stacking که با نام پروتکل stack هم شناخته می شود، یکی از ویژگی های سوئیچ های لایه دسترسی سیسکو (Cisco) بوده که امکان ایجاد یک دستگاه واحد و منطقی با دستگاه های منفرد با کمک پورت stack (استک) و کابل stack فراهم می کند. این ویژگی در اصطلاح شبکه با نام شناخته می شود. سوئیچ Stackable

به زبان ساده تر ویژگی Stackable موجب اتصال چند سوئیچ که دارای مشخصات یکسان براساس مدل، سری و برند می باشند، می شود تا یک سوئیچ واحد امکان Redundancy و Load Balancing را برای شبکه فراهم سازد. در حقیقت این ویژگی یک راه حل مقیاس پذیر و انعطاف پذیر برای استفاده از بسیاری از برنامه های شبکه می باشد.

سوئیچ Stackable

کاربرد های سوئیچ در شبکه

 

سوئیچ Stackable چیست؟

با استفاده از قابلیت Switch Stacking می توان در سوئیچ هایی که از قابلیت Stacking پشتیبانی می کنند، چند عدد سوئیچ که دارای مدل، سری و برند یکسان هستند را به یکدیگر متصل کرده و امکان Redundancy و Load Balancingرا فراهم کرد. سوئیچ هایی که دارای این قابلیت هستند سوئیچ های Stackable نامیده می شوند.

Switch Stacking: بعضی از سوئیچ ها این قابلیت را دارند که با هم مرتبط شوند (وصل شوند) و با همدیگر شامل یک واحد (سوئیچ واحد) عمل کنند. این پیکربندی ها، استک (Stack) نامیده می شوند و برای افزایش سریع ظرفیت یک شبکه بسیار مفید می باشد.

با کمک Switch Stacking می توانیم در سوئیچ هایی که قابلیت Stacking دارند با متصل کردن چند عدد سوئیچ که از یک برند و مدل و سری یکسان بهره می برند امکان Redundancy و Load Balancing را در آن ها بوجود بیاوریم. سوئیچ Stackable با کابل کوتاه مخصوص Stack کردن هست به هم متصل می شوند. کابل Stack طولی برابر با حداکثر 5 متر دارند و لازمه متصل کردن سوئیچ Stackable به همدیگر هم این بوده که فاصله میان آن سوئیچ ها بیش از 3 تا 4 متر تجاوز نکند.

وقتی تعدادی سوئیچ Stackable را با کابل Stack به همدیگر متصل کردیم یکی از سوئیچ ها به عنوان Stack Master یا Commander شناخته می شود و دیگر سوئیچ های موجود در آن Stack که در اصطلاح به آن Cluster می گوییم به عنوان سوئیچ های Slave شناخته می شوند

استک در حقیقت یک راه حل شبکه بوده که در حقیقت از دو یا بیشتر سوئیچ که قابل استک شدن می باشند تشکیل شده. سوئیچ هایی که یک بخش از Stack می باشند مانند یک دستگاه واحد عمل می کنند. در نتیجه راه حل Stack کردن سوئیچ ها، ویژگی ها و عملکرد یک سوئیچ را نشان می دهد در حالیکه تعداد پورت ها افزایش می یابد.  استفاده از تکنولوژی Switch Stacking این قابلیت را در اختیار کاربران قرار می دهد که بتوانند سوئیچ ها را اضافه یا حذف کنند بدون این که در عملکرد کلی شبکه تأثیر بگذارد یا یک اتصال در Stackable خراب شود.

همینطور در صورتی که سوئیچ اصلی از کار بیفتد، سیستم پشته (stack) برای یک دوره زمانی سوئیچ می شود و یک Master جدید از میان کلیدهای Slave انتخاب می کند. برای استفاده از تکنولوژی Switch Stacking باید از سوئیچ هایی استفاده کنید که از این ویژگی پشتیبانی می کنند، مانند سوئیچ های گیگابیتی سری FS S3900 و S3910.

تعداد سوئیچ ها در یک stack براساس مدل های مختلف متفاوت می باشد. مثلا در سوئیچ های سری FS S3900 می تواند تا شش سوئیچ را در کنار هم پشتیبانی کنند. با این حال، اهمیتی ندارد که چند سوئیچ در یک stack گروه بندی شوند، چون همیشه یک stack master وجود دارد که برای کنترل عملکرد Switch Stacking ختصاص داده می شود.

سوئیچ Stackable

مزایای سوئیچ Stackable چیست؟

قرار دادن سوئیچ ها در کنار هم می تواند عملکرد شبکه را بهینه سازد و این امکان را در اختیار کاربران قرار دهد تا به طور هم زمان چند دستگاه (به ویژه در مراکز داده و اتاق های فناوری اطلاعات) را مدیریت کنند. از دیگر مزایای Switch Stacking می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. فراهم کردن یک رابط مدیریت واحد برای چند واحد مختلف
  2. کاهش مشکلات درخت پوشا (panning tree) در الگوریتم شبکه سوئیچ Stackable
  3. بالا رفتن عملکرد و افزایش پهنای باند به علت نوع پورت بندی
  4. افزایش انعطاف پذیری Uplink و downlink با کمک پورت چند شاسی
  5. تقسیم قدرت در میان سوئیچ شبکه
  6. افزایش و بهبود ظرفیت پنل پشت سوئیچ Stackable
  7. کاهش تک نقطه شکست و سریع تر شدن همگرایی با حذف پروتکل های FHRP و STP

سوئیچ Stackable

کاربرد Switch Stacking

شبکه های سنتی campus از دستگاه و پیوند redundancy برای اطمینان از عملکرد بالا کمک می گیرند. با این حال این ویژگی مشکلاتی مانند هزینه بالای نگهداری از شبکه و بهره برداری کم از لینک را به همراه دارد. برای حل این مشکلات از فناوری Switch Stacking برای مجازی سازی چند سوئیچ در یک سوئیچ به کار گرفته می شود که استقرار شبکه را ساده می کند و هزینه های نگه داری شبکه را هم کاهش می دهد. از دیگر کاربردهای Switch Stacking می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • می توانید تا 9 سوئیچ جداگانه را در یک stack اضافه کنید. سوئیچ Stackable
  • سوئیچ Master همه ویژگی ها و عملکردهای مربوط به سوئیچینگ مانند CDP، VTP، VLAN، STP و غیره را ارائه می دهد.
  • جدول آدرس MAC تنها روی سوئیچ اصلی نگهداری می شود و برای آدرس دهی به پورت ها به همه سوئیچ های فیزیکی ارجاع می دهد.
  • وقتی یک سوئیچ جدید به استک اضافه می شود، سوئیچ اصلی به طور خودکار آن را پیکربندی می کند. Switch Stacking موجب ساده سازی شبکه می شود. در حقیقت با کمک این تکنولوژی نیازی به پروتکل های پیشگیری از حلقه مانند MSTP نیست. سوئیچ Stackable
  • اعضای استک در حالت افزونگی کار می کنند. در حقیقت سوئیچ ها از یکدیگر نسخه پشتیبان تهیه می کنند و در صورت خرابی هر کدام از سوئیچ ها میان اعضای Stack با کمک تجمع پیوند میان دستگاه ها پیاده سازی می شود. سوئیچ Stackable
  • استفاده از سوئیچ استکینگ در مسافت های طولانی امکان پذیر می باشد. در هر ساختمانی که چند لینک به شبکه اصلی وجود دارد با این تکنولوژی امکان اتصال و در نتیجه امنیت و عملکرد شبکه افزایش می یابد.

سوئیچ Stackable

سوئیچ Stackable چیست؟

سوئیچ Stackable مجموعه ای از حداکثر 8 سوئیچ بوده که با کمک پورت stacking مخصوص به خود متصل می شوند. در این عملکرد سوئیچی که stack را کنترل می کند با نام Stack master شناخته می شود. سوئیچ Stackable

Stack master و سوئیچ های دیگر در stack اعضای استک می باشند. اعضای استک با کمک فناوری stacking به عنوان یک سیستم یکپارچه با همدیگر کار می کنند. پروتکل های لایه 2 و لایه 3 کل استک، سوئیچ را به عنوان یک موجودیت واحد به شبکه ارائه می دهند. سوئیچ Stackable

سوئیچ Stackable

کابل Stacking

کابل Stacking که بعضی به آن کابل های استک (stack cables) هم می گویند، کابلی بوده که برای چند سوئیچ با قابلیت انباشته (stackable) به کار گرفته می شود. این کابل موجب می شود تا چند سوئیچ به طور فیزیکی به یکدیگر متصل شوند. این که کدام کابل را انتخاب کنید، به نوع stackable، تعداد سوئیچ ها، فاصله سوئیچ ها و بودجه بستگی دارد.

بعضی از کابل های Stacking رایج عبارت هستند از: سوئیچ Stackable

  1. کابل های DAC/AOC
  2. کابل های نوری
  3. کابل های Stacking اختصاصی

سوئیچ Stackable

انتخاب سوئیچ Master

سوئیچ هایی که به یک استک می پیوندند، به عنوان سوئیچ های عضو شناخته می شوند. سوئیچ اصلی یا Master کل عملیات را مدیریت می کند و هر stack تنها یک سوئیچ Master دارد. انتخاب سوئیچ Master با کمک اختصاص دادن شناسه با کمک استک، پیکربندی و نرم افزار انجام می شود. در حقیقت پس از مشخص شدن همه اعضای stack باید سوئیچ اصلی را انتخاب کنید. این کار را می توانید به طور دستی و پس از راه اندازی کامل انجام دهید. در حقیقت ادمین سوئیچی که ابتدا و پس از راه اندازی کامل انتخاب می کند به عنوان سوئیچ مستر به شبکه معرفی می کند.

انتخاب سوئیچ Master با کمک نرم افزار و سیستم عامل هم امکان پذیر می باشد. در این روش سیستم سوئیچی که قابلیت بالاتری نسبت به دیگر سوئیچ ها براساس IP Service دارد و Mac Address آن هم کوتاه تر بوده و همینطور پیکربندی آن کامل انجام شده، به عنوان سوئیچ اصلی معرفی می کند. سوئیچ Stackable

پس از انتخاب سوئیچ اصلی، اطلاعات از دیگر سوئیچ ها جمع آوری می شود. بعد ورودی های ارسالی محاسبه شود. در پایان اطلاعات محاسبه شده به دیگر سوئیچ ها ارسال می شود. پس از تکمیل انتخاب نقش و جمع آوری اطلاعات توپولوژی، سوئیچ های عضو نرم افزار سیستم و فایل های پیکربندی خود را با سوییچ اصلی همگام سازی می کنند.

سوئیچ Stackable

Stacking bandwidth در سوئیچ چیست؟

Stacking bandwidth در سوئیچ به پهنای باند استک (stack) اشاره دارد. پهنای باند stacking حلقه (ring bandwidth) کامل در یک استک زمانی بوده که به طور همزمان همه سوئیچ ها را به همدیگر متصل می شوند. نحوه محاسبه پهنای باند سوئیچ های stackable در پلتفرم های مختلف متفاوت می باشد. مثلا پهنای باند حلقه کامل با 8 سوئیچ 80 گیگابایت می باشد. این پهنای باند در مدل های جدیدتر مانند سوئیچ های 3650، تا 160 گیگابایت رینگ افزایش می یابد.

سوئیچ Stackable

خرید سوئیچ Stackable

نت یک فروشگاه بزرگ انواع سوئیچ سیسکو ، … و تجهیزات ویپ در کنار شماست تا با مشاوره تخصصی شما را یاری کند. برای خرید، اطلاع از قیمت به روز محصولات و مشاوره برای خرید بهترین محصول از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با ما تماس بگیرید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *