سیپ ترانک چیست و چگونه نصب میشود؟سیپ ترانک (SIP Trunk) یک پروتکل ارتباطی است که توسط شرکتهای مخابراتی و مرتبط برای کاربران ارائه میشود. این سرویس امکان انتقال چندین تماس همزمان بین سوییچ مخابراتی و دستگاههایی مانند سانترال، سرور ویپ یا IP PBX را فراهم میکند. به عبارت دیگر، سیپ ترانک یک ارتباط پرظرفیت بین دستگاههای داخلی سازمان و شبکه مخابراتی است که معمولاً به صورت خطوط ۴ یا ۵ رقمی ارائه میشود.
با استفاده از سیپ ترانک، ارتباطات سازمانها با سرویسهایی مانند اسکایپ بیزینس و دیگر پلتفرمهای مشابه بهبود یافته و امکانات بیشتری برای کاربران فراهم میشود که موجب ارتقای کیفیت و کارایی ارتباطات در مجموعهها میگردد.
پروتکل سیپ (Session Initiation Protocol) یا پروتکل شروع جلسه، پایهگذار این سرویس است. پس از نصب سیپ ترانک، کاربران میتوانند تا ۳۰ تماس همزمان یا بیشتر داشته باشند که این موضوع باعث افزایش ظرفیت ارتباطی شرکتها میشود. به همین دلیل، سیپ ترانک یکی از محبوبترین خدمات ویپ در میان کاربران به شمار میآید.
نصب سیپ ترانک
راه اندازی سیستم ویپ جز خدمات تخصصی ما در نت یک است، می توانید برای دریافت خدمات، اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان همین حالا با ما از طریق راه های ارتباطی ذکر شده تماس حاصل فرمایید.
نصب سیپ ترانک
چرا نصب سیپ ترانک مخابرات برای شما سودمند است؟
با راهاندازی سیپ ترانک، محدودیتهای فیزیکی خطوط تلفن سنتی از بین میرود و هزینههای ارتباطی کاهش چشمگیری پیدا میکند. این سرویس نیازی به تجهیزات حجیم مانند سیمکشیهای گسترده، باکسهای تلفنی و سختافزارهای قدیمی ندارد؛ به همین دلیل هزینه نصب و نگهداری آن نسبت به خطوط سنتی بسیار کمتر است.
اگر شما با هزینههای بالای خرید خطوط تلفن جدید، صورتحسابهای سنگین ماهانه یا دردسرهای فنی و نگهداری خطوط قدیمی روبهرو هستید، سیپ ترانک راهحلی بهصرفه و کارآمد برایتان خواهد بود. پیشنهاد ما، استفاده از خطوط ۵ رقمی مخابرات است که علاوه بر کاهش هزینههای جاری، ظرفیت و کیفیت ارتباطی سازمان شما را نیز بهطور قابلتوجهی افزایش میدهد.
نصب سیپ ترانک
تجهیزات سخت افزاری نصب سیپ ترانک
تجهیزات صحیح برای نصب سیپ ترانک و استفاده مناسب از از قابلیت های این سرویس، اهمیت بسیار زیادی دارد. دستگاه اولی که برای راه اندازی این خطوط نیاز دارید، یک مودم.biz (دات بیز) بوده که موجب اتصال خط دریافتی تلفن به شبکه می شود.
کیفیت مودم دات بیز و نوع عملکرد آن در فرایند نصب و استفاده از خطوط سیپ ترانک بسیار مهم است. مودمی که قرار است استفاده شود باید از حالت Bridge پشتیبانی و همینطور ذر بخش مود Mode در حالت ESM تنظیم شود.
مخابرات مودم های Cisco سیسکو، Huawei هوآوی، iTas آی تاس و sntu می توانند برای این فرایند انتخاب مناسبی باشند. برای خرید و انتخاب مودم با کارشناسان نت یک تماس بگیرید، در این مجموعه پس از خرید مودم خدمات نصب سیپ ترانک به بهترین شکل توسط کارشناسان صورت می گیرد.
خرید خط سیپ ترانک برای پیشرفت بخش ارتباطی مجموعه خدماتی شما کافی نیست و نصب سیپ ترانک و روش انجام این فرایند برای عملکرد سیستم بسیار مهم است. این کار به دانش سخت افزاری و نرم افزاری نیاز دارد و باید توسط متخصص شبکه صورت بگیرد.
نصب سیپ ترانک
آموزش نصب سیپ ترانک روی الستیکس و ایزابل
جهت تنظیمات سیپ ترانک باید IP های WAN و SBC را از مخابرات دریافت کنید. ارتباط کاربر تا مخابرات به شکل زوج سیم مسی و فیبر است. زوج سیم مسی به دو شکل VDSL یا G.SHDSL.bis است. این ارتباط شبکه ای با کمک مودم در محل کاربر تا مخابرات برقرار می شود. تنظیمات مودم ها به صورت Bridge بوده و فقط ارتباط لایه دو میان دو نقطه برقرار می شود.
اگر LED مربوط به لینک DSL که روی مودم های مختلف با عبارات متفاوت نشان داده می شود ثابت باشد، ارتباط پسیو دو نقطه متصل شده است، اما اگر نمایشگر DSL خاموش یا حالت چشمک زن داشته باشد به معنای برقرار نشدن ارتباط است و تا برطرف سازی مشکل نمی توانیم مراحل دیگر جهت تنظیمات کارت شبکه و ترانک طی کنیم.
نصب سیپ ترانک
تنظیمات کارت شبکه سرور
مخابرات یک رنج ip با subnet mask شماره 30 به عنوان آدرس شبکه در اختیار مشترک قرار می دهد. دو آدرس ip کارت شبکه و گیت وی از طریق این آدرس شبکه قابل محاسبه است. برای مثال از آدرس آی پی 10.198.6.5/32 دو آی پی 10.198.6.6 برای گیت وی و آی پی 10.198.6.7 برای لن سرور استخراج می شود.
باید روی سرور ویپ که نرم افزار وجود دارد، دو کارت شبکه در نظر بگیرید، یکی از کارت های شبکه برای شبکه داخلی و دیگری جهت ارتباط با سیپ ترانک مخابراتی در نظر گرفته شده است.
روی کارت شبکه در نظر گرفته شده برای سیپ ترانک، آدرس LAN و گیت وی را با توجه به آدرس IP ارائه شده توسط مخابرات که کمی قبلتر توضیح داده شد تنظیم می کنيم. نصب سیپ ترانک
حالا جهت چک کردن تنظیمات و برقرار شدن ارتباط با مخابرات باید IP گیت وی مخابرات را از محیط شل لینوکس ping نماییم. اگر ارتباط به خوبی متصل شده باشد پینگ گیت وی مخابرات و IP SBC برقرار می گردد.
نصب سیپ ترانک
تنظیمات ترانک SIP روی سرور ویپ ایزابل، FreePBX – الستیکس
برای برقرار سازی ارتباط با SBC مخابرات باید یک ترانک SIP در مرکز تلفن ایجاد کنید. جهت این کار از منوی PBX به بخش ترانک وارد و با کلیک روی Add SIP Trunk یک ترانک SIP ایجاد کنيد و نام دلخواهی برای ان را در Trunk Name و در بخش Peer Details تنظیمات زیر را اعمال کنید. این تنظیمات ارتباط ما با SBC مخابرات را برقرار می کند.
host=SBC-IP
type=friend
context=from-trunk
port=5060
qualify=yes
در صورتی که ارتباط شبکه برقرار شود و تنظیمات ترانک به درستی اعمال شده باشد، اتصال ارتباط با مخابرات انجام شده است. جهت اطلاع از وضعیت ترانک در محیط استریسک می توانید با SIP show peers وضعیت ترانک را ببینید. در صورتی که ایزابل یا الستیسک را انتخاب کرده اید، در قسمت PBX در تب Tools و Asterisk CLI می توانید مراحل زیر را اجرا کنيد. نصب سیپ ترانک
نیاز به راهنمایی درباره راه اندازی سیستم voip دارید؟ با ما تماس بگیرید!
نصب سیپ ترانک
مسیر دهی تماس ورودی و خروجی
پس از راهاندازی سیپ ترانک، لازم است مسیر تماسهای ورودی (Inbound Route) یا منوی صوتی پاسخگو (IVR) را تنظیم کنید تا تماسهای دریافتی از طریق خط سیپ ترانک به سمت مقصد مورد نظر هدایت شده و پاسخ داده شوند.
اگر خط سیپ ترانک شما دوطرفه باشد و قابلیت برقراری تماسهای خروجی را داشته باشد، میتوانید مسیر تماس خروجی (Outbound Route) را به گونهای تنظیم کنید که کاربران با استفاده از آن بتوانند با الگوهای تعریفشده، تماسهای تلفنی خود را به خارج از سازمان برقرار کنند.
صب سیپ ترانک
نصب سیپ ترانک
همراهان عزیز نت یک یکی از بهترین شرکت های ارائه خدمات سیب ترانک، نصب و راه اندازی ویپ و … می باشد. شما می توانید برای خرید ویپ و خدمات سیب ترانک از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با ما تماس بگیرید!