سوئیچ شبکه مدیریتی چیست؟ ویژگی و مزایای استفاده از سوئیچ شبکه مدیریتی در چیست؟ یکی از جدیدترین فناوریهای روز در حوزه شبکه، تولید سوئیچهای شبکه مدیریتی است. این نوع سوئیچها امکانات و قابلیتهای بینظیری دارند که در سایر سوئیچها کمتر دیده میشود. سوئیچ شبکه مدیریتی نقش بسیار مهمی در کنترل پهنای باند شبکه ایفا میکند و با استفاده از روشهای خاص، میتواند به بهینهسازی و نگهداری انواع شبکهها، به ویژه شبکههای بزرگ، کمک کند.
سوئیچ شبکه مدیریتی
کاربرد اصلی سوئیچ شبکه مدیریتی
سوئیچ شبکه مدیریتی برای برنامه ریزی و مدیریت هر تنظیمی به کار می رود، به عنوان نمونه می توان تنظیمات پهنای باند، انواع تنظیمات شبکه های مجازی و حتی انواع کنترل ها را از طریق سوئیچ شبکه مدیریتی را به انجام رساند. جالب است بدانید که مشخصات تنظیمی در هر یک از موارد بیان شده بسیار مشابه بوده و دارای تکنیک های متشابه است در حقیقت نیاز اصلی تنظیمات و کنترل آن ها تنها یک آدرس مک در شبکه بوده که به هر وسیله داده می شود.
تنظیمات مشترک برای سوئیچ شبکه مدیریتی اعم اند از رکمونت بودن، بدنه فلزی، تعداد 16 پورت به بالا، امکان مدیریت از طریق وب و پاورهای اینترنال، در حقیقت قیمت تمام شده سوئیچ شبکه مدیریتی برای این محصول بسیار است اما در فروشگاه های عامل و کنندگان اصلی فروش آن با قیمت بسیار مناسب عرضه می شود.
باید توجه داشت که استفاده از سوئیچ شبکه مدیریتی نیاز به تمهیدات ویژه دارد از جمله آن که باید انرژی برق و انرژی خنثی ارت را فراهم کرد، یا برای آن پیش بینی کرد که چگونه می توان آن را عرضه کرد، در واقع سوئیچ های داخلی و هم دیتای انتقالی باید با واحد زمان مشخص شود که به عنوان پارامتر مهم سوئیچ شبکه مدیریتی به شمار می رود.
سوئیچ شبکه مدیریتی
برای خرید انواع سوئیچ شبکه – سوئیچ سیسکو و … از طریق شماره تماس های درج شده در همین صفحه با ما تماس بگیرید.
امکانات اصلی سوئیچ های مدیریتی
سوئیچهای مدیریتی امکانات گستردهای دارند. به عنوان مثال، پیکربندی اصلی این سوئیچها از طریق انواع مرورگرهای وب و به صورت مدیریتشده و مبتنی بر وب انجام میشود. همچنین مدیریت پورتها از نظر سرعت، ظرفیت و حالتهای یکطرفه یا دوطرفه از جمله قابلیتهای پیکربندی این دستگاهها است.
چند دهه پیش، زمانی که ارتباطات شبکهای به سطح امروزی نرسیده بود، امکان کنترل از راه دور سیستمها یا به اشتراکگذاری منابع با کلاینتهای مختلف وجود نداشت. اما با پیشرفت شبکهها و اینترنت، دسترسی به حجم عظیمی از اطلاعات به سادگی فراهم شده است. به کمک شبکه میتوان منابع مختلف را به اشتراک گذاشت و در نتیجه هزینهها کاهش یافته و سرعت انجام کارها افزایش پیدا میکند.
امروزه چه بخواهیم شبکهای خانگی داشته باشیم یا یک شبکه اداری، راهاندازی شبکه میتواند کمکهای زیادی به ما بکند. برای ساخت و اتصال شبکه نیز به ابزارها و تجهیزات مختلفی مانند سوئیچ شبکه، روتر، مودم، هاب و … نیاز داریم.
سوئیچ شبکه مدیریتی
سوئیچ شبکه
سوئیچ شبکه یکی از ابزارهای کلیدی و حیاتی برای ارتباط میان تجهیزات مختلف در یک شبکه است. به عنوان مثال، اگر بخواهید یک دوربین تحت شبکه داشته باشید و از طریق کامپیوتر به تصاویر آن دسترسی پیدا کنید، کافی است دوربین را به سوئیچ وصل کرده و آیپی مربوطه را وارد کنید تا اتصال برقرار شود.
همچنین، برای ارائه اینترنت به کاربران شبکه، اتصال مودم به سوئیچ امکانپذیر است. برتری سوئیچ نسبت به دستگاههایی مانند هاب در این است که ترافیک داده را به صورت هدفمند تنها به دستگاه مقصد ارسال میکند که باعث افزایش امنیت و کارایی شبکه میشود. این ویژگیها، سوئیچ را به ابزاری ایدهآل برای شبکههای محلی (LAN) تبدیل کرده و ارسال دادهها را به شکل دقیق و هوشمندانه مدیریت میکند.
انواع سوئیچ شبکه از نظر برند
برندهای مطرح در زمینه تولید سوئیچ شبکه عبارتند از:
سوئیچ سیسکو،سوئیچ اسمارت،سوئیچ تندا، سوئیچ تی پی لینک، سوئیچ دی لینک.
انتخاب سوئیچ مناسب بستگی به نیازهای فنی، اندازه شبکه و بودجه شما دارد، اما سوئیچهای سیسکو با قابلیتها و تنوع گسترده، همواره یکی از بهترین گزینهها برای شبکههای حرفهای محسوب میشوند.
سوئیچ شبکه مدیریتی
مزایای و معایب سوئیچ شبکه مدیریتی
در سوئیچ های غیر مدریتی از آنجایی که امکان ساپورت پنل مدریتی وجود ندارد، امکان کنترل داده های شبکه برای شما وجود ندارد و بدین ترتیب نظارت محدود خواهد شد. اما به شما پیشنهاد می کنیم در صورتی که شبکه ای دارید که نیازی به مدیریت داده های آن نیست و نرم افزارهای مخصوصی هم در سیستم های شبکه وجود ندارد، بهتر است از این نوع سوئيچ کمک بگیرید تا بتوانید در هزینه های خود صرفه جویی کنید.
سوئیچ شبکه مدیریتی
امکاناتی که سوئیچ های مدیریتی در اختیار ما قرار می دهند
همانطور که در بخش های قبل اشاره کردیم، به علت ابزارهای مدیریتی خاصی که این نوع از سوئیچ ها برای ما ایجاد می کنند، امکان مدیریت گسترده ای در شبکه برای ما ایجاد می شود که در این بخش به طور کامل تری آن را شرح می دهیم. سوئیچ شبکه مدیریتی
سوئیچ شبکه مدیریتی
-
پشتيبانی از پروتکل SNMP
یکی از امکان هایی که در این دسته از سوییچها وجود دارد، امکان پشتيبانی از پروتکل SNMP می باشد. این پروتکل می تواند صحت و سلامت تجهیزات داخل شبکه را در فرآیند مانیتورینگ نمایش دهد. در واقع حتی امکان بررسی سلامت تجهیزات شبکه از بیرون شبکه هم وجود دارد و نیازی به حضور فیزیکی و بررسی این تجهیزات به شکل مستقیم نخواهد بود.
سوئیچ شبکه مدیریتی
-
امکان Vlaning
به کمک Vlaning امکان اینکه یک بخشی از شبکه به شکل یک واحد مجزا در نظر گرفته شود و ترافیک را به گونه ای هدفمند به سمت بخش های مختلف هدایت کند، وجود دارد. این امکان در واقع به گونه ای ترافیک را ایزوله می کند تا بخشی که اهمیت بیشتری دارد، از حجم و سرعت بالاتری بهره مند شود و ترافیک بیهوده در این بین مصرف نشود. همینطور به کمک چنین قابلیتی، امنیت شبکه هم در سطح بالاتری قرار می گیرد چرا که از دسترسی به اطلاعات بخش های مختلف از کاربران بخش های دیگر گرفته شده می باشد.
سوئیچ شبکه مدیریتی
-
امکان Redundancy
از مزیت های مهم دیگری که در سوئیچ های مدیریتی شبکه در قیاس با سوئیچ های غیر مدیریتی ایجاد شده بوده و می تواند مدیریت را آسان تر از قبل کند، Redundancy می باشد.
فرض کنید در یک شبکه ارتباط به طور کامل قطع می شود. اگر بخواهید همچنان ارسال اطلاعات داشته باشید، باید از یک مسیر جایگزین کمک بگیرید که ایجاد چنین مسیری به کمک پروتکل STP انجام خواهد شد. سوئیچ شبکه مدیریتی
در واقع این پروتکل تنها در یک زمان آن هم بین دو دستگاه، چنین مسیری را ایجاد می کند و امکان ایجاد یک Loop در شبکه را که به علت ایجاد مسیرهای مختلف پدیدار می شود را از بین می برد. لازم به ذکر بوده که امکان Load Balancing در کنار این امکان هم وجود دارد، تا با تقسیم دیتا بین سوئیچ های مختلف، از همه منابع بهره لازم برده شود.
سوئیچ شبکه مدیریتی
-
امکان QOS
اگر به بخش قبلی دقت کرده باشید، اشاره کردیم که امکان اولویت بندی دیتا بین بخش های مختلف شبکه وجود دارد. این امکان QOS یا Quality Of Service نامیده می شود. مثلا سرویس Voip سرویسی بوده که باید سرعت بالایی داشته باشد و محدودیت زمانی در آن اهمیت بالایی دارد پس ارائه بیشتر ترافیک به این بخش یا بخش های مشابه دیگر، موجب خواهد شد تا در نهایت کیفیت سرویس های شبکه بهبود پیدا کند و بسته اطلاعاتی بدون مشکل به مقصد برسد.
مزایای استفاده از سوئیچ شبکه مدیریتی
کاهش هزینه های عملیاتی
حوزه دیگری که در آن سوئیچ شبکه مدیریتی می تواند به کاهش هزینه های فناوری اطلاعات کمک کند، هزینه های عملیاتی است. زیرا سوئیچ شبکه مدیریتی به شما امکان می دهد از راه دور به شبکه خود دسترسی داشته باشید و بر آن نظارت داشته باشید و نیاز به نگه داشتن کارکنان در محل به صورت 24/7 در مکان های راه دور را فقط برای نظارت بر سلامت شبکه از بین می برد.
ابزارهای ارتباطی مدیریتی مانند Telnet، RS-232، مرورگر وب، یا SNMP (پروتکل مدیریت شبکه ساده) به شما امکان می دهند وضعیت شبکه خود را به روز رسانی کنید. و امکان دسترسی و کنترل دستگاه را از راه دور برای ایجاد تغییرات یا عیب یابی مشکلات مهیا میکند. سوئیچ شبکه مدیریتی دارای ابزارهای تشخیصی شبکه پیشرفته مانند Port Mirroring و Remote Network Monitoring (RMON) میباشد که به شما یک تفکیک بصری ترافیک شبکه در هر پورت و همینطور توانایی عیب یابی و تست تجهیزات و دستگاه های شبکه را می دهد.
به حداقل رساندن خرابی شبکه
مزیت اصلی سوئیچ شبکه مدیریتی این است که در کاهش خرابی شبکه به طور چشمگیری موثر است. مطالعات اخیر در مورد خرابی فناوری اطلاعات نشان می دهد که کسب و کارها به طور متوسط مقدار بسیار زیادی در سال از طریق خرابی و بازیابی اطلاعات از دست می دهد.
سوئیچ شبکه مدیریتی می تواند به شرکت ها کمک کند تا از این مشکلات با اجازه دادن به لینک های failover در شبکه جلوگیری کنند. پروتکل هایی مانند توپولوژی آلفا رینگ که پس از شکسته شدن پیوند شبکه به زمان شکست 30 میلی ثانیه یا کمتر می رسند، به کاهش زمان خرابی کمک می کنند و به ایجاد زیرساخت شبکه راحت تر با کاهش هزینه کابل کمک می کنند.
پروتکل های استاندارد شده مانند Rapid Spanning Tree (RSTP)، Multiple Spanning Tree (MSTP) و Spanning Tree Protocol (STP) امکان لینک های Failover و قابلیت همکاری روی چندین سوئیچ را فراهم می کنند. علاوه بر این، ویژگی هایی مانند پروتکل کنترل تجمع پیوند (LACP) کاربر را قادر می سازد تا بدون تغییر نوع کابل روی سوئیچ، پهنای باند بیشتری را برای برنامه های با نرخ جریان بالا اضافه کند. این ویژگی های سوئیچ شبکه مدیریتی، که به تنهایی یا به صورت ترکیبی کار می کنند، می توانند شبکه ای با زمان خاموشی و تاخیر کم ایجاد کنند.
افزایش امنیت
سوئیچهای شبکه مدیریتی میتوانند به طور قابل توجهی امنیت شبکه شما را بهبود بخشند. با امکاناتی مانند کنترل دسترسی مبتنی بر پورت (802.1X یا PNAC) و کنترل پورت PoE (تأمین برق از طریق اترنت)، امکان مدیریت جداگانه دسترسی هر کاربر به پورتهای سوئیچ فراهم میشود. برای مثال، میتوانید یک آدرس MAC ثابت (24 بیتی) را به یک پورت خاص اختصاص دهید و دسترسی سایر آدرسهای MAC را مسدود کنید.
علاوه بر این، سوئیچهای مدیریتی قابلیت ایجاد لیستهای کنترل دسترسی (ACL) را دارند که به کمک آنها میتوان ترافیک شبکه را با استفاده از قوانین ساده “اجازه” یا “رد” کنترل کرد. همچنین، این سوئیچها امکان مشاهده جدول آدرسهای MAC متصل به دستگاه را فراهم میکنند تا بتوانید دستگاهها و کاربران متصل را شناسایی کرده و اقدامات لازم برای جلوگیری از دسترسیهای غیرمجاز را انجام دهید.
سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی چه تفاوت هایی دارند؟
چهار تفاوت کلیدی بین سوئیچ های مدیریتی در مقابل سوئیچ های غیر مدیریتی به شرح زیر است:
امکانات
ویژگی های سوئیچ مدیریتی ممکن است در بین تولید کنندگان و مدل ها متفاوت باشد، اما اغلب شامل موارد زیر است:
پروتکل درخت پوشا (STP) از سوئیچ و لینک بدون ایجاد حلقه پشتیبانی می کند. چندین نوع STP وجود دارد که معمولاً پیکربندی می شوند، از جمله STP سنتی، STP مختص هر VLAN، STP سریع و STP چندگانه.
- توانایی اجرای خدمات با کیفیت
- پشتیبانی از VLAN
- محدود کردن نرخ پهنای باند
- انعکاس پورت
یکی از ویژگی های منحصر به فرد سوئیچ های غیر مدیریتی جدول آدرس MAC است که بالاتر به آن اشاره شد. حفظ جدول آدرس MAC به کاهش تعداد کلی پخش های ارسالی کمک می کند و تعداد برخوردهای احتمالی در دامنه را محدود می کند. این قابلیت همینطور یک تمایز کلیدی بین یک سوئیچ غیر مدیریتی و یک هاب اترنت است.
کنترل و عملکرد
تفاوت عمده بین سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی، کنترل و عملکرد است. از این منظر، تیم شبکه مسئول حفظ و مراقبت از سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی است. با این حال، تفاوت این است که تیم ها می توانند سوئیچ های مدیریتی را برای مدیریت متفاوت بر ترافیک شبکه پیکربندی کنند. تفاوت های دیگر شامل توانایی دسترسی از راه دور به تنظیمات و توانایی نظارت بر دستگاه ها با استفاده از پروتکل های نظارتی مانند SNMP، NetFlow و سایر داده های تله متری شبکه است.
سوئیچ های مدیریتی همینطور به یک یا چند مدیر نیاز دارند که پیکربندی شبکه و مفاهیم نظارت و نحوه اعمال این مفاهیم را در پیکربندی سوئیچ درک کنند. سوئیچ های غیر مدیریتی بیشتر یک فرایند راه اندازی Plug and Play دارند.
امنیت
ویژگی های امنیتی را که سوئیچ های غیر مدیریتی نمی توانند از آن ها استفاده کنند، می توان بر روی سوئیچ های مدیریتی پیکربندی کرد. این ویژگی ها شامل احراز هویت 802.1X، امنیت پورت و VLANهای خصوصی است.
هزینه
با نگاهی به هزینه، سوئیچ های غیر مدیریتی در مقایسه با همتایان مدیریتی خود بسیار ارزان تر هستند. با این حال، تعداد کمی از گزینه های سوئیچ غیر مدیریتی برای استفاده سازمانی متناسب هستند. در عوض، سازمان های علاقه مند به سوئیچ های غیر مدیریتی می توانند آن ها را مستقیماً از سازنده به صورت آنلاین و یا از طریق فروشگاه های بزرگ خریداری کنند.
سوئیچ شبکه مدیریتی محلی و سوئیچ شبکه مدیریتی سرویس ابری چه هستند؟
سوئیچ های مدیریتی در فضای ابری در محیط های ابری عمومی کنترل می شوند و فقط نیاز به یک مدیر برای دسترسی به اینترنت دارند. بنابراین، برای شبکه های توزیع شده جغرافیایی، یک معماری سوئیچ مدیریتی در سرویس ابری می تواند فرایند مدیریت از راه دور را ساده تر کند.
سوئیچ های مدیریتی محلی نیاز به یک مدیر دارند که مستقیماً به شبکه شرکت متصل باشد یا قابلیت دسترسی از راه دور برای دسترسی به رابط مدیریت سوئیچ داشته باشد.
نحوه انتخاب بین سوئیچ شبکه مدیریتی و غیر مدیریتی
سوئیچهای مدیریتی معمولاً هزینه بیشتری نسبت به سوئیچهای غیرمدیریتی دارند؛ زیرا نیازمند بهروزرسانیهای نرمافزاری، پچها و اغلب تخصص یک کارشناس ماهر برای پیادهسازی هستند. به همین دلیل، شبکههای پیچیدهای که شامل سرورها، نقاط دسترسی بیسیم، رایانههای شخصی و دستگاههای اینترنت اشیاء هستند، اغلب به قابلیتهای پیکربندی پیشرفته سوئیچهای مدیریتی نیاز دارند.
در مقابل، کسبوکارهای کوچک با تعداد محدودی دستگاه متصل، معمولاً میتوانند با استفاده از سوئیچهای غیرمدیریتی نیازهای خود را برطرف کنند. در این شبکههای کوچک، ویژگیهای پیشرفته سوئیچهای مدیریتی کمتر به کار میآید، زیرا شبکههای مسطح کوچک به راحتی میتوانند ترافیک را مدیریت کنند و هزینه اضافی سوئیچ مدیریتی صرفاً هزینه بیهوده خواهد بود.
اما زمانی که تعداد دستگاههای شبکه به صدها مورد نزدیک شود، نیاز به سوئیچ مدیریتی افزایش مییابد. قابلیت تقسیم شبکه محلی (LAN) به چندین دامنه پخش با استفاده از VLAN به بهینهسازی عملکرد شبکه کمک میکند. همچنین، در کسبوکارهای بزرگتر معمولاً یک متخصص شبکه فناوری اطلاعات حضور دارد که میتواند عملکرد، امنیت و امکانات نظارتی پیشرفته را به خوبی پیکربندی و مدیریت کند.
سوئیچ شبکه مدیریتی
برای خرید سوئیچ شبکه مدیریتی نت یک بهترین راهنمایی را در اختیار شما قرار می دهد. انواع سوئیچ شبکه مدیریتی در مجموعه بزرگ نت یک با بهترین کیفیت، قیمت و ضمانت وجود دارند. شما می توانید همین حالا برای دریافت اطلاعات بیشتر از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با ما تماس بگیرید. کارشناسان نت یک به صورت کاملا رایگان مشاوره خرید سوئیچ شبکه را در اختیارتان می گذارند.