یکی از وظایف بسیار مهم در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، به خصوص در بخش شبکه، پشتیبانی انفورماتیک است. پشتیبانی انفورماتیک شامل فعالیت هایی می شود که به یک سازمان و شرکت کمک کرده و به حل نیازهای مربوط به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات این سازمان ها می پردازد.
فعالین این حوزه باید توانایی بسیار زیادی در بخش های مختلف مربوط به IT داشته باشند تا بتوانند مشکلات و دغدغه های شرکت ها و سازمان ها را تشخیص داده و آن ها را برطرف کنند.
برای آن که یک پشتیبانی انفورماتیک حرفه ای و دقیق داشته باشید، نیاز است تا در وهله اول شناخت درستی از وضعیت فعلی سازمان و شرکت، در بعد انفورماتیک وجود داشته و سپس با توجه به مشکلات پیش رو و نیازهای آتی، اقدام به پشتیبانی این حوزه صورت گیرد.
در این مطلب قصد داریم تا فهرستی از شرح وظایف واحد انفورماتیک و بخش پشتیبانی آن ارائه دهیم تا شرکت ها بتوانند با توجه به این فهرست، به پشتیبانی بخش انفورماتیک خود پردازند.
شرح وظایف پشتیبانی انفورماتیک و تجهیزات پسیو شبکه
واحد انفورماتیک و بخش پشتیبانی آن شرح وظایف مشخصی دارند که باید به تمامی این بخش ها توجه شود تا در نهایت شاهد موفقیت این قسمت، در سازمان ها و شرکت ها باشیم. در این بخش شما را با این شرح وظایف آشنا خواهیم کرد.
رفع مشکلات سخت افزاری در شبکه (پسیو شبکه)
سیستم های موجود در یک شبکه ممکن است به هر دلیلی دچار مشکلات سخت افزاری شوند. این مشکلات سخت افزاری می تواند در حوزه شبکه بوده و یا به بخش های داخلی سیستم های رایانه ای مرتبط باشند. بخش پشتیبانی انفورماتیک باید در مرحله اول مشکلات سخت افزاری را به درستی شناسایی کرده و سپس با توجه به مشکل موجود، مراحل حل مشکل را انجام دهند.
به هر میزانی که پشتیبانی انفورماتیک بتواند به سرعت ایرادات سخت افزاری را پیدا کرده و آن ها را حل کند، به همان اندازه می توان آن واحد پشتیبانی را حرفه ای و سریع قلمداد کنیم.
رفع مشکلات نرم افزاری در شبکه
علاوه بر مشکلات سخت افزاری، رایانه های موجود در یک شبکه ممکن است با مشکلات نرم افزاری مختلفی نیز مواجه شوند. عمده این مشکلات می تواند در بحث ارتباطات شبکه باشد و واحد پشتیبانی انفورماتیک باید در صورت بروز یک مشکل نرم افزاری، برای حل آن اقدام کند.
تهیه شناسنامه کامپیوترهای شبکه
بخش انفورماتیک و واحد پشتیبانی آن باید برای سیستم های درون شبکه، اقدام به تهیه شناسنامه کنند، این شناسنامه شامل مشخصات سخت افزاری و نرم افزاری آن سیستم میباشد. این شناسنامه می تواند به متخصصین کمک کند تا در صورت رخ دادن یک مشکل، به سرعت سیستم معیوب را بر اساس این شناسنامه پیدا کرده و مشکل آن را برطرف کنند.
نگهداری و مدیریت شبکه
در بخش پشتیبانی شبکه باید به مسئله نگهداری و مدیریت آن نیز توجه داشت. یک واحد پشتیبانی انفورماتیک حرفه ای باید با دانش بالای خود اقدام به نگهداری و مدیریت شبکه در سازمان کند.
مقابله با نفوذ و آلودگی ویروسی
هر شبکه ای همواره در معرض نفوذ و انتشار ویروس است و از سوی دیگر هیچ شبکه ای امنیت و پایداری کامل را ندارد، به همین منظور واحد پشتیبانی انفورماتیک باید تمامی روش ها و راهکارهای موجود را برای جلوگیری از نفوذ و انتشار آلودگی ویروسی انجام دهد. حفاظت از شبکه و سیستم ها در برابر ویروس ها، تروجان ها، بدافزارها، نفوذ و… از مهم ترین وظایف پشتیبانی انفورماتیک است.
پشتیبانی فنی سیستم های شبکه و واحدها
در یک شبکه شاهد سیستم ها و واحدهای مختلفی هستیم که ممکن است در طی فرآیندهای خود دچار مشکلات گوناگونی شوند. بخش پشتیبانی انفورماتیک باید بتواند از نظر فنی، این سیستم ها و واحدها را مدیریت کند.
انجام مراحل کارشناسی در تعمیر و بروزرسانی تجهیزات IT
در یک شبکه شاهد تجهیزات IT بسیار زیادی هستیم. یکی از وظایف مهم پشتیبانی انفورماتیک اعلام نظر کارشناسی به منظور تعمیر، بروزرسانی یا خرید تجهیزات IT است. بخش پشتیبانی انفورماتیک باید با دقت بسیار زیادی این تجهیزات را آنالیز کرده تا در صورت بروز مشکل بهترین راهکار را ارائه دهد. داشتن دانش تخصصی و بروز در زمینه تجهیزات IT از دیگر ویژگی های یک بخش پشتیبانی انفورماتیک حرفه ای و با کیفیت است.
راهنمایی مدیران و کارمندان
مدیران و کارمندان یک سازمان ممکن است هیچ اطلاعاتی در زمینه فناوری اطلاعات و شبکه نداشته باشند. بخش پشتیبانی انفورماتیک باید به این افراد توجه داشته باشند و راهنمایی های اولیه و پایه را به آن ها ارائه دهد.
پیشنهاد تغییرات در شبکه
بخش انفورماتیک دید دقیقی نسبت به نیاز سازمان دارد و با توجه به این دید دقیق، گاهی نیاز است تا شاهد تغییر و جایگزینی سیستم های جدید با نمونه های قدیمی باشیم. پشتیبانی انفورماتیک باید نیازها را بررسی کرده و در صورت وجود سخت افزارها و نرم افزارهای جدید، پیشنهاد جایگزینی را به افراد مربوطه دهد.
نصب، تنظیم، تغییر نرم افزارها، سخت افزارها (پسیو شبکه)، شبکه، بانک های اطلاعاتی و…
یک سازمان نیاز به استفاده از نرم افزارها و اپلیکیشن های بسیار زیادی دارد. در این سازمان سخت افزارهای مختلفی در حال فعالیت هستند و شبکه ای از کارمندان را به یکدیگر متصل می کند. از سوی دیگر نیاز هر شبکه، پایگاه های اطلاعاتی است.
بخش انفورماتیک و پشتیبانی انفورماتیک باید مراحل نصب، تنظیم و تغییر این موارد را به صورت کامل و بدون مشکل انجام دهد تا سازمان و شرکت دچار مشکلاتی در این بخش نشود.
ارائه پیشنهادات به مدیران
بی شک مدیران رده بالا و میان رده، اطلاعات کافی در زمینه فناوری اطلاعات و شبکه ندارند و به دلیل همین عدم اطلاع ممکن است نیاز به اتخاذ تصمیمات مختلفی در بخش انفورماتیک باشد که مدیران از آن بی اطلاع هستند.
برای حل این مشکل، بخش انفورماتیک باید همواره پیشنهادات تازه ای را برای بهبود عملکرد سازمان و شبکه فعال در آن ارائه دهد. دانش تخصصی بخش انفورماتیک باید به زبان ساده و قابل فهم به مدیران منتقل شود تا آن ها نیازها و مشکلات را درک کرده و اقدامات مدیریتی را انجام دهند.
حرف آخر پشتیبانی انفورماتیک
در هر سازمان و شرکتی، وجود یک بخش انفورماتیک لازم و ضروری است. موضوع بسیار مهم پشتیبانی از شبکه ها و سیستم های موجود در این سازمان ها می باشد که برای حل این مشکل، بخش پشتیبانی انفورماتیک تشکیل شده است که به سازمان ها در این زمینه کمک می کند.
سلام
لطفا مراحل شروع یک پشتیبانی خوب هم بگید
تعرفه خدمات شما چقدر هست؟
لطفا با شرکت تماس حاصل نمایید