وبلاگ

ترانک چیست و سیپ ترانکینگ چه معناست؟

سیپ ترانکینگ

ترانک چیست و سیپ ترانکینگ در ویپ به چه معناست؟ در این مطلب قصد داریم به مفاهیم ترانک بپردازیم و ببینیم سیپ ترانکینگ در ویپ چه معنایی دارد، پس با ما در این مقاله همراه شوید. سیپ ترانکینگ (SIP TRUNK) بر روی مرکز تلفن های تحت شبکه پاناسونیک و همچنین مرکز تلفن ویپ مانند ایزابل و گرنداستریم راه اندازی می شود و می توان از امکانات مختلفی که در اختیار ما قرار می دهد استفاده نمود.

ترانک چیست و سیپ ترانکینگ در ویپ به چه معناست؟

ترانک چیست؟

به زبان ساده می توان گفت ترانک ها , کانال هایی می باشند که از آن برای عبور کابل شبکه و نصب اتصالات مختلف استفاده می کنند که علاوه بر جلوگیری از شلوغی کابل کشی روی دیوار , این قابلیت را دارند که در شکل دلخواه در طول مسیر و روی آنها خروجی های مختلفی مانند برق، تلفن، شبکه و را ایجاد کرد. معمولا زمانی از ترانکها استفاده می شود که به هر دلیلی امکان تخریب دیوار برای قرار دادن سیم کشی ها و کلید پریز ها وجود ندارد.

به عنوان مثال تصور کنید که شما دفتری را برای مدتی اجاره و قصد دارید تعدادی کارمند را در آن مکان مستقر کنید که هر یک از آنها برای کار کردن نیاز به تلفن , برق , پریز های شبکه و … می باشند که به دلایل مختلفی از قبیل هزینه بالا , زمانبر بودن و … امکان تخریب دیوار وجود ندارد در چنین شرایطی استفاده از ترانک پیشنهاد می شود. و این امکان برای شما فراهم می شود که بعد از اتمام دوره سکونت آن ها را به دفتر جدید خود انتقال دهید.

 زیبایی , قابلیت نصب آسان , امکان جابجایی آسان و اضافه کردن کاربر , هزینه کم و … عللی است که شما مجاب به استفاده از ترانک در شبکه تان می کند.

اجزای داخلی ترانک

وقتی صحبت از ترانک به میان می آید هدف تنها یک محفظه برای کابل کشی نیست. در حقیقت ترانک اجزای مختلفی (مانند : زاویه خارجی و داخلی , سه راهی ترانک , قطعه اتصال بدنه و درب و ….) با عملکرد های متفاوتی را در بر می گیرند که هر یک از این ادوات نقش مهمی را در انعطاف پذیری آن و زیبایی محیط ایفا می کنند در ادامه به معرفی هر یک از متعلقات trunk پرداخته ایم:

  • مسدودکننده : برای حفظ ایمنی همچنین برای پوشاندن ابتدا و انتهای ترانک و یکدست کردن ظاهر کار از این قطعه استفاده می کنند.
  • زاویه خارجی : برای اتصال دو trunk در گوشه های 90 درجه بیرونی دیوار , زاویه خارجی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • زاویه تخت : برای اتصال قائم و تغییر مسیر ترانک در یک سطح , مورد استفاده قرار می گیرد.
  • زاویه داخلی : برای اتصال دو ترانک در گوشه های 90 درجه داخلی دیوار , زاویه داخلی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • سه راهی : برای ایجاد انشعاب در مسیر Trunk از سه راهی استفاده می کنیم.
  • درزگیر : برای پر کردن درز بین بدنه ها و درب ترانک از این قطعه استفاده می شود . درزگیر سه قطعه دارد که قطعه اصلی روی ترانک و دو قطعه دیگر در لبه های ترانک و برای زیبایی ترانک قرار می گیرند.
  • فریم : ماژول ترانک محفظه ای است که روی بدنه ترانک قرار می گیرد تا کلید و پریز , کیستون در آن قرار گیرند. این قطعه در نوع های 2 , 4 , 6 و 8 ماژولی تولید می شود. فضای مورد نیاز برای نصب پریزهای تلفن , برق و شبکه با سایز استاندارد 22.5*45 یک ماژول و پریز های پهن با سایز استاندارد 45*45 میلی متر 2 ماژول است.
  • پارتیشن : از این قطعه برای تقسیم محیط داخل ترانک به دو یا چند بخش برای مرتب کردن سیم کشی ها و یکپارچه سازی آن ها ( مثلا برای ایجاد مسیر های جدا برای سیم برق و کابل شبکه و … برای جلوگیری از ایجاد نویز در شبکه ) استفاده می شود .
  • قطعات و اتصالات : قطعاتی مانند کیستون , کلید و پریز که تجهیزات خود را به آنها متصل می کنیم.

جنس بدنه و سایز ترانک ها

trunk از جنس های مختلفی مانند PVC و پلاستیک ساخته می شود. جنس بدنه برخی از آنها به گونه ای است که مانع از پخش آتش زمان آتش سوزی می شوند. برندهای معتبر مثل لگراند در تولید این محصول از مواد مرغوبی استفاده می کنند که بعد از گذشت زمان تغییر رنگ نمی دهند و مقاومت آنها به گونه ای است که در شکل برخورد اجسام دچار شکستگی نمی شوند. ترانک ها در رنگ های مختلفی تولید می شود که رنگ اول همه برند های سازنده ترانک سفید می باشد،

توجه داشته باشید اگر طول عمر ترانک , ظاهر محل استفاده از trunk مهم است و ترانک شما در معرض ضربات پی در پی است , پیشنهاد می کنیم از برند های معروفی مانند لگراند و اشنایدر استفاده کنید

trunk از نظر عمق , عرض و اندازه درب در سایز های مختلفی تولید می شوند. عرض های رایج آن در بازار ایران , 80, 105, 150 و 195 میلی متر است که با استقبال بسیاری از سوی مصرف کنندگان روبه روست همینطور ترانک ها عمق های متفاوتی دارند که عمق هایی مثل 50 و 80 از رایج ترین عمق های بازار ایران می باشند. دلیل تولید ترانکها با عرض ها و عمق های مختلف این است که اگر کاربری نیاز به عبور 5 کابل از درون ترانک داشته باشد می تواند متناسب به نیاز خود عمق و عرض ترانک خود را انتخاب کند که هم در کاهش هزینه ها و هم فضای اشغالی حائز اهمیت است.

ترانک ها به شکل استاندارد به طول 2 متر توسط سازندگان عرضه می شود در اینشکل اگر کاربری نیاز به 1 متر ترانک داشته باشد حتما باید یک شاخه دو متری را تهیه و بر اساس نیاز خود به طول دلخواهشان برش بزند.

تفاوت بین ترانک و داکت

Trunk و Duct از نظر مفهومی بسیار به یکدیگر شبیه هستند و هر دو آن ها کانال هایی برای بسترسازی محسوب می شوند . با این هم هدر ظاهر و کاربرد و کیفیت تفاوت هایی بین این دو وجود دارد که در ادامه به آن پرداخته شده است:

  • قابلیت نصب تجهیزات و سایر اتصالات : ترانکها به دلیل نوع طراحی ای که دارند قابلیت نصب ادوات و تجهیزاتی مانند کیستون شبکه و تلفن , پریز , کلید و … را روی سطحشان فراهم آورده اند.
  • ادوات و اتصالات : Trunk اتصالات و ادوات مختلفی (درزگیر , زاویه و …) دارند که به نسبت داکت کیفیت بالاییی دارند و به طبع از کارایی بیشتری هم برخوردارند.
  • هزینه ها : به دلیل تفاوت کیفیت میان داکت و ترانک , هزینه تجهیز و راه اندازی شبکه از طریق ترانک به طبع بالاتر از داکت می باشد.
  • از نظر استحکام و مقاومت : ترانک به دلیل نوع طراحی و ضخامتی که دارد نسبت به داکت از مقاومت بیشتر برخوردار است.

خط سیپ ترانکینگ چیست؟

SIP یک پروتکل است که به فعال کردن سیستم های تلفن ویپ کمک می کند. بنابراین، در حالی که این دو عبارت می توانند خدمات متفاوتی را ارائه دهند، در حقیقت، برای تحقق یک هدف کار می کنند: برای اجرای سیستم تلفن تجاری از طریق اتصال به اینترنت و شبکه داده داخلی.

با خط سیپ ترانکینگ و ترانک SIP، کسب و کارها می توانند از طیف وسیعی از مزایای، از جمله صرفه جویی در هزینه، افزایش انعطاف پذیری، مقیاس پذیری و بهبود کیفیت تماس بهره مند شوند. با استفاده از ترانک SIP، کسب و کارها همچنین می توانند نیاز به هزینه های سخت افزاری و تعمیر و نگهداری پرهزینه مرتبط با سیستم های تلفن سنتی را از بین ببرند.

خط سیپ ترانکینگ و سیپ ترانکینگ چیست؟

خط سیپ ترانکینگ و سیپ ترانکینگ یک فناوری محبوب است که به کسب و کارها امکان برقراری و دریافت تماس از طریق اینترنت را می دهد. SIP مخفف Session Initiation Protocol است که یک پروتکل سیگنالینگ است که برای جلسات ارتباط چندرسانه ای مانند تماس های صوتی و تصویری از طریق شبکه های IP استفاده می شود.

سیستم های تلفن سنتی برای اتصال به شبکه تلفن عمومی سوئیچ شده (PSTN) به خطوط فیزیکی متکی هستند. در مقابل، ترانک SIP با استفاده از یک اتصال مجازی بین سیستم تلفن کسب و کار و ارائه دهنده خدمات اینترنتی (ISP) نیاز به خطوط تلفن فیزیکی را جایگزین می کند.

با خط سیپ ترانکینگ، کسب و کارها می توانند از طیف وسیعی از مزایای، از جمله صرفه جویی در هزینه، افزایش انعطاف پذیری، مقیاس پذیری و بهبود کیفیت تماس بهره مند شوند. با استفاده از ترانک SIP، کسب و کارها همچنین می توانند نیاز به هزینه های سخت افزاری و تعمیر و نگهداری پرهزینه مرتبط با سیستم های تلفن سنتی را از بین ببرند.

علاوه بر این، سیپ ترانکینگ به کسب و کارها اجازه می دهد تا قابلیت های ارتباطی خود را فراتر از تماس های تلفنی سنتی گسترش دهند. ویدئو کنفرانس، پیام رسانی فوری و سایر جلسات ارتباط چندرسانه ای را می توان به راحتی در سیستم ادغام کرد.

با رشد و گسترش کسب و کارها، همواره درخواست استفاده از خطوط تلفن و سرویس های مخابراتی رو به افزایش است. از این رو شرکت ها و مراکز تلفن مخابراتی به دنبال افزایش ظرفیت خطوط تلفن با کمترین هزینه و بیشترین بازدهی و سطح دسترسی بهترهستند.

در حال حاضر علاوه بر مخابرات شرکت های SERVCO و FCP هم مجوز ارائه خطوط تلفن سیپ ترانکینگ را دارند و این امر موجب بالا رفتن رقابت میان شرکت های خصوصی و مخابرات شده که به خودی خود باعث بهبود کیفیت خدمات تلفن خواهد شد.

انواع مختلف خطوط سیپ ترانکینگ

سیپ ترانکینگ یک راه حل ارتباطی قدرتمند و منعطف است که می تواند به کسب و کار شما صرفه جویی قابل توجهی در هزینه و عملکرد بهبود یافته ارائه دهد. اما با وجود انواع مختلف خطوط سیپ ترانکینگ در دسترس، انتخاب مناسب برای نیازهای تجاری شما می تواند سخت باشد.

سه نوع اصلی خطوط سیپ ترانکینگ وجود دارد: خطوط تک خطی، چند خطی و خطوط نامحدود. SIP Trunk تک خطی ابتدایی ترین نوع خط است و برای مشاغل کوچکی که فقط به یک اتصال نیاز دارند مناسب است.

SIP Trunk های چند خطی برای مشاغل متوسط که به چندین اتصال نیاز دارند ایده آل هستند و امکان برقراری و دریافت تماس های متعدد را به طور همزمان فراهم می کنند. خطوط نامحدود پیشرفته ترین نوع خط سیپ ترانکینگ هستند که ارتباطات نامحدودی را برای کسب وکارها فراهم می کنند و امکان برقراری و دریافت نامحدود تماس را به شکل همزمان فراهم می کنند. در ادامه به بررسی انواع خطوط سیپ می پردازیم.

خطوط آنالوگ

خطوط آنالوگ برای مدت طولانی مورد استفاده بوده اند و خطوط تلفن سنتی مبتنی بر مس هستند. آنها پرکاربردترین خطوط تلفن برای خانه ها و مشاغل کوچک هستند. این خطوط برای دهه ها مورد استفاده قرار گرفته اند و هنوز هم استفاده می شوند، اگرچه به آرامی به نفع سیستم های تلفن دیجیتال حذف می شوند.

یکی از مزایای اصلی خطوط آنالوگ قابلیت اطمینان آنها است. آنها تحت تأثیر قطعی اینترنت یا ازدحام شبکه قرار نمی گیرند، که می تواند برای سیستم های تلفن دیجیتال مشکل ایجاد کند. خطوط آنالوگ هم به تجهیزات خاصی نیاز ندارند که نصب و نگهداری آنها را آسان می کند.

با این حال، خطوط آنالوگ دارای معایبی هم هستند. آنها از نظر تعداد تماس هایی که می توانند به طور همزمان انجام شوند محدود هستند. این بدان معنی است که اگر چندین خط دارید، امکان دارد نیاز به خرید خطوط اضافی برای رسیدگی به حجم تماس های ورودی و خروجی داشته باشید. علاوه بر این، خطوط آنالوگ بسیاری از ویژگی های موجود در سیستم های تلفن دیجیتال مانند انتقال تماس، شناسه تماس گیرنده و پست صوتی به ایمیل را ندارند.

خطوط رابط نرخ اولیه T1 (PRI)

یکی از محبوب ترین انواع خط های سیپ ترانکینگ برای مشاغل، خط رابط نرخ اولیه T1 (PRI) است. این نوع خط برای مشاغلی که به سطح بالایی از قابلیت اطمینان و کیفیت تماس تضمین شده نیاز دارند ایده آل است. این یک ارتباط اختصاصی و دیجیتالی بین کسب و کار شما و ارائه دهنده خدمات تلفن فراهم می کند.

با یک خط T1 PRI، می توانید تا 23 تماس همزمان داشته باشید و دریافت کنید، که به شما ظرفیت زیادی برای رسیدگی به حجم تماس های زیاد می دهد. این نوع خط همچنین مقیاس پذیری بالایی دارد، به این معنی که با رشد کسب و کار و افزایش حجم تماس می توانید به راحتی خطوط بیشتری اضافه کنید.

خط T1 PRI علاوه بر قابلیت اطمینان و مقیاس پذیری، طیف وسیعی از ویژگی های پیشرفته را هم ارائه می دهد که می تواند برای کسب و کار شما مفید باشد. برای مثال، می توانید از آن برای راه اندازی شماره گیری مستقیم به داخل (DID) استفاده کنید، که به شما امکان می دهد یک شماره تلفن منحصر به فرد را به هر کارمند یا بخش سازمان خود اختصاص دهید. این کار باعث می شود مشتریان هنگام تماس با کسب وکار شما، به فرد یا بخش مناسب دسترسی پیدا کنند.

خطوط ترانک پروتکل شروع جلسه (SIP)

ترانک پروتکل شروع جلسه (SIP) فناوری است که به کسب و کارها امکان برقراری تماس صوتی و تصویری از طریق اینترنت را می دهد. برخلاف خطوط تلفن سنتی، خط های سیپ ترانکینگ تا زمانی که اتصال به اینترنت وجود داشته باشد، از هر نقطه جهان قابل دسترسی هستند. این به ویژه برای مشاغل با کارمندانی که از راه دور کار می کنند یا برای کسانی که نیاز به برقراری تماس های بین المللی مکرر دارند مفید است.

خط های سیپ ترانکینگ را می توان به دو نوع عمومی و خصوصی تقسیم کرد. خطوط عمومی SIP ترانک توسط یک ارائه دهنده خدمات شخص ثالث ارائه می شود و برای هر کسب و کاری که مشترک این سرویس است قابل دسترسی است. از سوی دیگر، خطوط ترانک خصوصی SIP، تنها برای مشاغلی sip phone قابل دسترسی است که زیرساخت های تلفن خود را دارند و مدیریت می کنند.

خطوط عمومی SIP ترانک عموماً مقرون به صرفه تر و راه اندازی آسان تر از خطوط خصوصی هستند. ارائه دهندگان معمولاً طرح های قیمت گذاری انعطاف پذیری را ارائه می کنند که به کسب وکارها اجازه می دهد فقط برای تعداد خطوطی که نیاز دارند پرداخت کنند. آنها همچنین طیف وسیعی از ویژگی ها مانند مسیریابی تماس، شناسه تماس گیرنده و ارسال تماس را ارائه می دهند.

خطوط ترانک خصوصی SIP کنترل و امنیت بیشتری نسبت به خطوط عمومی ارائه می دهند. آنها برای مشاغلی که الزامات امنیتی سختگیرانه دارند یا اطلاعات حساس را مدیریت می کنند ایده آل هستند. خطوط خصوصی هم قابل تنظیم تر هستند و به کسب و کارها اجازه می دهند قوانین مسیریابی خود را ایجاد کنند و کانال های ارتباطی متعددی را ادغام کنند.

کدام نوع خط برای کسب و کار شما بهترین است؟

انتخاب نوع مناسب خط در مورد سیپ ترانکینگ بسیار مهم است. چندین فاکتور وجود دارد که باید قبل از تصمیم گیری در نظر گرفته شود. ابتدا باید اندازه کسب و کار خود و تعداد کارمندانی که از خط استفاده خواهند کرد را در نظر بگیرید.

کسب و کارهای کوچک امکان دارد متوجه شوند که یک ترانک SIP کافی است، در حالی که مشاغل بزرگتر امکان دارد برای رسیدگی به حجم تماس ها به چندین ترانک SIP نیاز داشته باشند. یکی دیگر از عواملی که باید در نظر بگیرید محل کسب و کار شما است. اگر کسب و کار شما در چندین مکان فعالیت می کند، امکان دارد لازم باشد یک ارائه دهنده SIP Trunk را انتخاب کنید که خدمات اضافی جغرافیایی را برای اطمینان از حداکثر زمان کار و کیفیت تماس ارائه می دهد.

همچنین مهم است که هنگام انتخاب نوع خط، بودجه خود را در نظر بگیرید. برخی از ارائه دهندگان برنامه های تماس نامحدود را ارائه می دهند، در حالی که برخی دیگر در هر دقیقه هزینه دریافت می کنند. بسته به حجم تماس شما، یکی از گزینه ها امکان دارد مقرون به صرفه تر از دیگری باشد.

در نهایت، باید ویژگی هایی را که با هر نوع خط در دسترس است در نظر بگیرید. برخی از ارائه دهندگان ویژگی های پیشرفته ای مانند ضبط تماس، همراهان خودکار و صف تماس را ارائه می دهند، در حالی که برخی دیگر فقط ویژگی های اولیه را ارائه می دهند. مهم است که ارائه دهنده ای را انتخاب کنید که ویژگی هایی را که برای نیازهای کسب و کار شما مهم هستند ارائه دهد.

مزایای استفاده از خطوط سیپ ترانکینگ

کیفیت بالای مکالمه

به دلیل استفاده از کدک های استاندارد دیجیتال و مصرف کم پهنای باند، کیفیت مکالمه خوبی را ارائه می دهند.

خطوط پر ظرفیت

ظرفیت این خطوط بالا هستند و روی یک کابل خطوط زیادی قابل ارائه است که به طور معمول دارای 30 کانال است. همچنین نسبت به کیفیت پهنای باند و امکانات مخابرات قابلیت افزایش تا 1024 تماس همزمان را دارند.

انعطاف پذیری

برخلاف خطوط PRI مستقل از اتصال به تجهیزات اضافی مانند گیت وی ها و کارت های تلفنی به سادگی در تمام شبکه ها و سیستم های مبتنی بر IP قابل استفاده است.

ارزان تر بودن نسبت به خطوط PRI

به نسبت خطوط PRI هزینه راه اندازی و آبونمان کمتری دارند.

قابلیت دسترسی برای همه

خطوط پر ظرفیت دیگر مثل PRI فقط در اختیار اشخاص حقوقی قرار می گیرد، اما برای دریافت سرویس های سیپ ترانکینگ محدودیتی بین افراد حقیقی وجود ندارد و همه می توانند از آن بهرمند شوند.

برای اطلاعات بیشتر و خرید تلفن ویپ و راه اندازی این سیستم می توانید همین حالا از طریق راه های ارتباطی ذکر شده در وب سایت با ما تماس بگیرید تا به بهترین شکل ممکن شما را راهنمایی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *