سوالات متداول
یکی از سوالات بسیار رایج که در اتباط با شبکه مطرح میشود است . مرحله اول زیرساخت شبکه پیاده سازی است ، به این صورت که در ابتدا می بایست با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید تا برای بازدید حضوری زمانی را مشخص کنند و پس از برآورد دقیق کارشناسان ما ، زمان اجرا و هزینه مورد نیاز اعلام گردیده و اجرای این مرحله شروع می شود.
به طورکلی قیمت خدمات به ماهیت پروژه بستگی دارد ، به همین علت کارشناسان ما به صورت رایگان برای ارائه نظر در محل حضور یافته و اطلاعات دقیق را در اختیار شما قرار می دهند.و سوال های شمارا در این خصوص پاسخ خواهند داد
در ابتدا نوع خط ورودی شما حائز اهمیت می باشد ،که از نوع سیپ ترانک است یا خطوط PSTN شهری؟
در مرحله بعد تعداد داخلی مورد نیاز باید مشخص گردد و این که چند تماس هم زمان در سازمان انجام خواهد گرفت.
و در پایان بستر زیرساخت نیز باید بررسی شود و پس از آن براورد کلی برای خدمات وُیپ (Voip) ارايه می گردد.
این سوال بسیار کلی مطرح شده است ولی در جواب به صورت قاطعانه می توان گفت وُیپ، زیرا در بسیاری از موارد هم کم هزینه تر است و هم کارآمدتر.
اما متاسفانه به علت تخصصی بودن این مسئله افراد کمی به سمت آن سوق پیدا می کنند.در مقاله ای داخل سایت تفاوت این دو به خوبی توضیح داده شده است.
بله ، با استفاده از گت وی های FXO می توان ارتباط بین سرور های وُیپ و خطوط شهری را برقرار کرد.
خطوط شهری منظور همان خطوط PSTN آنالوگ می باشد.
پاسخ این سوال منفی است زیرا ، سیستم وُیپ بر بستر IP فعالیت می کند. بستر IP منظور همان دارا بودن زیرساخت شبکه ای می باشد که می تواند به صورت وایرلس یا کابلی باشد.
این خطوط از طریق IP ارائه می شوند و به راحتی با سرور های وُیپ ارتباط برقرار می کنند اما در بعضی از موارد این خطوط بر روی زوج سیم مسی ارائه می شود که در اینصورت باید از مودم های SHDSL برای تبدیل آنها به بستر IP استفاده نمود.
معمولا در بالاترین تایم ۲ یا ۳ روز کاری برای شرکت های زیر ۵۰ نفر زمان نیاز می باشد ، اما در صورتی که بالای ۵۰ نفر استفاده کننده وجود داشته باشد کار به مراتب سختر خواهد شد.


یکی دیگر از سوالات بسیار مهم است که در جواب میتوان گفت به طور کلی یک سیستم یا سرور برای نصب مرکز تماس ویپ ، وجود بستر شبکه ، خط شهری و یا خطوط سیپ ترانک و وجود داخلی تماس گیرنده که می تواند در دونوع IPphone و یا نرم افزاری روی PC و یا گوشی باشد.
تجهیزات برای یک شبکه کابلی ساده یک سویچ شبکه و کابل LAN برای اتصال سیستم ها به سویچ کفایت می کند ، اما شبکه همین نیست و برای هر سناریو نوع تجهیزات با یکدیگر فرق می کنند.
با استفاده از یک روتر در داخل شبکه و یا محل قرار گیری سرور ویپ و دارا بودن اینترنت به همراه IP ثابت یا Static میتوان این کارا انجام داد ، حتی از خارج کشور می توان با داخلی های داخل شرکت تماس گرفت تا هزینه های تماس برون مرزی حذف شوند.
برای این سناریو یک سرور با دارا بودن رم ۴ و CPU Core i3 کفایت می کند ،هارد آن مطابق با مدت زمان مورد نیاز برای نگهداری مکالمات ظبط شده تایین می گردد.
هر شبکه ای نیاز به تعمیر و نگهداری دارد و این امر نیازمند دارا بودن تجربه کافی و اطلاعات درخصوص شبکه می باشد.به همین منظور از کارشناسان شبکه به صورت روزانه و دوره های ماهانه و هفتگی استفاده می شود تا با بررسی های مداوم سیستم از هرگونه مشکلی جلوگیری کنند.
این خط ها هم توسط مخابرات قابل خرید هست هم توسط شرکت های پیمانکار که تفاوت آنها در خدمات و قیمت آنها می باشد .برای دریافت این خط ها می بایست به مخابرات محدوده و یا شرکت های مورد نظر مراجعه نموده ، فرم های مورد نیاز پر شود و شماره مورد نظر انتخاب شود و در مرحله بعد هزینه های اولیه واریز شود تا خط پس از ۳ روز تا ۱ هفته وصل گردد.
این خطوط همان خطوط سیپ ترانک می باشد که به صورت شرکتی ارائه می گردد و دارای ۸ رقم می باشد. عمدتا این خطوط با ۹۱ شروع می شوند. همانند این خطوط در مخابرات وجود دارد که ۸ رقم دارد و از ۱۰ لاین تا ۳۰ لاین می توان سفارش داد که به این خطوط Tell30 گفته می شود.
اگر این سرور ها درست پیاده سازی شوند و رسیدگی های مورد نیاز انجام شود به هیچ وجه قطع نخواهد شد و پاسخ این سوال منفی است مگر مشکلات غیرمترقبه مثلا خراب شدن هارد سیستم …
در پاسخ به این سوال باید گفت بله شدنی است به شرطی که آن سیستم منابع مورد نیاز برای سرور ویپ را دارا باشد و در هنگام نیاز به ویپ آن سیستم توسط کاربر خاموش نشده باشد.